ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 17 ساله )

سلام خسته نباشید..من نزدیک به یک ساله که با پسری دوست بودم و رابطه داشتیم البته به صورتی اینترنتی .سر یک قضیه بحث کردیم و از هم جدا شدیم .. من از این رابطه های زیاد داشتم..همین امروز پسری که ادعا می کرد منو دوست داره می گفت بدون من خودکشی میکنه!نمی دونم چیکار کرد و ازش بیخبرم ولی امیدوارم اینکارو نکرده باشه و گرنه من تااخر عمر نمیتونم خودمو ببخشیم...علتش هم این بود که من دیگه نمیخاستم باهاش بمونم. همین امروز تصمیم گرفتم که دیگه دور همه ی اینا رو خط بزنم . هر چند که فکر میکنم خیلی دیر باشه چون اون نجابت و حیا از دست رفته و فکر میکنم نمیتونم اون ادم سابق بشم . اصلا ارامش ندارم .مدتی هم به گناه خودارضایی دچار بودم اما چند روزی هست که ترک کردم .تصمیم دارم عوض بشم. تغییر کنم ولی خیلی ناامیدم .گاهی فکر خودکشی به سرم میزنه اما از خدا می ترسم .به اوج ناامیدی رسیدم اصلا تمرکز ندارم .تو همه ی این مدت من می دونستم دارم راه اشتباه میرم اما نمی دونستم چطور باید تمومش کنم اونقدر تو این منجلاب فرو رفتم که دیگه فکر میکنم راه برگشتی نیست.از خودم متنفرم .ببخشید که طولانی شد.با یه امید اومدم به این سایت شاید یک راه حلی به من بدین شاید یه امید ...ممنون


مشاور (خانم ضیایی)


سلام و احترام خدمت شما پرسشگر گرامی. از اینکه راز دلتان را با ما در میان گذاشتید سپاسگزارم. ان شاالله صحبت های من برایتان مفید باشد.
بیان کردین" روابطی از طریق فضای مجازی برقرار کردین ولی از امروز دور همه را خط کشیدید و حالا تصمیم به تغییر دارید": خب برداشتی که از پیام شما دارم این هست که یک مدت مسیری را اشتباه رفتید و الآن متوجه شدید که آن راه را نباید ادامه دهید و قرار هست ان شاالله از این به بعد، مسیر جدیدی در پیش بگیرید. اشاره کردین که آقایی گفته اگر از آن جدا شوید، خودکشی می کند. ما از این جملات زیاد شنیده ایم، و این جملات، ادعایی بیش نیست برای اینکه بیشتر بتوانند خلاهای عاطفی شان را با شما پر کنند. بنابراین خیالتان راحت باشد، همچین اتفاقی نمی افتد و  خودتان را سرزنش نکنید و با توکل بر خدا بر تصمیم درستی که گرفتید، پافشاری کنید. من هم به شما تبریک می گویم و مطمئن هستم با تلاش و اراده ، می توانید برخی از رفتارهای نامطلوب را که به آن اشاره کردید، تغییر دهید. بیان کردین"آنقدر در منجلاب فرو رفتم که فکر می کنم راه بازگشتی نیست":
از امام علی(ع) پرسیدند که بزرگترین گناه کبیره کدام است؟ امیرالمومنین(ع) در پاسخ فرمودند: مایوس و ناامید شدن از رحمت الهی!
 انسان می‌تواند با توبه دوباره متولد ‌شود، علیرغم ارتکاب خبط و خطاهایی در گذشته داشته، می تواند از نو شروع کند و ناکامی‌های قبل را جبران کند و این از الطفاف خداوند هست که برای ما انسان ها قرار داده است.  
برنامه ی تلویزیونی (از لاک جیغ تا خدا) داستان زندگی خیلی از افراد را به تصویر می کشاند که بسیاری از رفتارهای خود را تغییر داده اند، شما با مشاهده این برنامه می توانید الگوسازی کنید و بدانید که شما تنها نیستید و آن ها هم چه بسا شرایطی بدتر از شما را داشتند ولی تصمیم قاطعانه گرفتند و توانستند تغییر کنند. بنابراین به رحمت خداوند امیدوار باشید و از گذشته ی خود به عنوان یک عبرت یاد کنید و نه افسوس و حسرت و سرزنش خود.
خب دوست گرامی برای اینکه بهتر بتوانید برخی از رفتارها و عادت های نامطلوب را تغییر دهید، راهکارهایی خدمتتان عرض می کنم.
- اولین گام این هست که آسیب ها و ضررهایی که این عادت های نامطلوب در پی داشته است را شناسایی کنید. در واقع هدف این هست که با توجه به پیامدهایی که این رفتارهای نامطلوب برای شما ایجاد کرده، به یک بینش و آگاهی دست پیدا کنید، همین امر می تواند در شما یک بازدارندگی ایجاد کند. یعنی وقتی من یاد عواقب کارهایم بیفتم، باعث می شود در موقعیت های مختلف، بهتر بتوانم خودم را کنترل کنم. البته آنچه از صحبت های شما برداشت کردم، نشان می دهد شما به این آگاهی دست پیدا کردید. ولی برای اینکه مسیر طولانی در پیش دارید و ان شاالله قرار هست ثابت قدم باشید، بهتر است گام به گام با هم پیش رویم.
-  چه عادات نامطلوبی در شما وجود دارد که زندگی شما را دچار مشکل کرده است؟
-این عادت ناکارآمد چه مشکلاتی برایتان بوجود آورده ؟
 - این عادت باعث چه احساس های منفی شده ؟
- این عادت چه تاثیری روی روابط شما با خانواده و دوستان و روابط اجتماعی تان گذاشته ؟
- این عادت چه تاثیری بر روی تحصیل تان داشته؟
-  اگر این عادت از بین برود، چه تغییراتی تو زندگیت بوجود میاد ؟

بنابراین ابعاد مختلف آسیب هایی که این عادات نامطلوب برای شما داشته را شناسایی کنید و حالا برای تغییرش می خواهیم اقدام کنیم.
- خودگویی های مثبت داشته باشید و خودتان را به عنوان یک انسان قابل و شایسته، ارزشمند حس کنید. مثلا من می توانم امیالم را کنترل کنم، چون آدم بااراده و مصممی هستم. در واقع هر جمله ای که در شما احساس خوبی به وجود می آورد را با خود تکرار کنید که اراده یتان قوی تر شوید و سعی کنید از خودگویی هایی که بار منفی دارد، بپرهیزید چون احساس ناامیدی و شکست در شما به وجود می آورد.
- موقعیت های وسوسه انگیز را شناسایی کنید. در چه موقعیت هایی دچار این وسوسه ها، نشخوارهای ذهنی و این کشاننده می شوید؟ در چه زمان هایی بیشتر است؟ لازم هست آن موقعیت ها را شناسایی کنید.
در واقع برای اینکه رفتاری تکرار شود، باید یک کلید یا از درون و یا از بیرون ما زده شود. آن کلید درونی شامل  افکار، احساس و.. و کلید بیرونی شامل مکان، اشیا و... می شود. مثلا اگر شما وقتی افکار ناامیدی، تنهایی، به سراغ شما می آید باعث می شود که بروید چت کنید. در اینجا باید سعی شود روی  ذهن و افکارتان، مدیریت داشته باشید و یا ممکن هست بعضی از محرک های بیرونی شما را به سمت عادت نامطلوب سوق دهد. مثلا زمان زیادی که در اتاق تنها هستید و فعالیتی ندارید، بیشتر وسوسه می شوید. یکی از موقعیت هایی که بسیار محرک آمیز هست، سپری کردن زمان زیادی در فضای مجازی بدون هدف خاصی هست. مثلا دیدن عکس و فیلم های نابه هنجار، خواندن مطالب تحریک آمیز، چت کردن. در اینجا لازم هست  ترک موقعیت را داشته باشید یعنی شرایطی را فراهم کنید که بیشتر در کنار خانواده باشید مثلا بروید تلویزیون نگاه کنید. 
در واقع بعد از گذشت مدت زمانی، متوجه می شوید چقدر خوب، می توانید موقعیت هایی را که منجر به برخی رفتارهای نامطلوب میشد را مدیریت کنید.
و در نهایت، بعد از شناسایی زمان و موقعیت محیطی،  در زمان هایی که‌ وسوسه شدید می‌توانید با گفتن جمله «که چی بشه» برای خود ترمز بسازید.( مثلا با  خود بگویید با یک آدم بیکار و بی هدف چت کنم که چی بشه، وقتی می توانم با مطالعه کردن، بهترین رشته ی دانشگاهی را قبول شوم). در واقع جمله ی «که چی بشه»، خاصیت پوچ کنندگی دارد و به صورت یک نشانه می توانید از آن استفاده کنید که هر وقت دچار وسوسه شدین، بهتون هشدار دهد و جمله ی«وقتی می توانم» جمله ای مثبت برای هدایت ضمیرناخودآگاهتان هست که بهتر بتوانید به ارزش وجودی تان پی ببرید و موقعیت خود را تغییر دهید و در موقعیت جدید قرار بگیرید.
باز آی باز آی هر آنچه هستی باز آی... گر کافر و گبر و بت پرستی باز آی
                این درگه ما درگه نومیدی نیست........ صد بار اگر توبه شکستی باز آی
به امید بهترین لحظات برای شما

بیشتر بخوانید:
هشت تکنیک برای غلبه بر ناامیدی